RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Юлія Світлична прокоментувала ремонти в інфекційних лікарнях Харківської області

У Харкові триває спільний з Європейським інвестиційним банком проект реконструкції лікувальних закладів 1 серпня глава ХОДА Юлія Світлична перевірила хід відновлювальних робіт в двох обласних лікарнях.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає прес-служба адміністрації.

"Всі чудово знають, що приходить на розум, коли ми чуємо "інфекційна лікарня" - жах. У дитячій лікарні ремонтів не було 46 років, у дорослому - 35. Виправляємо. Роботи вже почалися, фінансування за домовленістю з Європейським інвестиційним банком є, можливості обласного бюджету теж включені", - повідомила вона.

Ремонти в цих двох обласних лікарнях почалися в минулому році. В обласній клінічній інфекційній лікарні повністю замінили старі дерев'яні вікна, встановивши енергозберігаючі, замінили на пластикові дверні блоки, відремонтували покрівлю над приймальним відділенням. Зараз капітальний ремонт проводять у 2-му лікувально-діагностичному відділенні. Будівельники завершують облаштування нової вентиляційної системи і внутрішні роботи на першому і другому поверхах.

У дитячій інфекційній лікарні першими капітально ремонтують відділення крапельних інфекцій і лікувально-крапельне. Зараз проводять капітальний ремонт боксів першого поверху, які приймуть велике навантаження по госпіталізації хворих на кір, вітрянку, особливо небезпечні інфекції, а також на грип, лихоманку неясного генезу. У спецбокс будуть окремі виходи на вулицю, посилена ізоляція і так далі. 1-е крило крапельного відділення вже відремонтовано, зараз роботи йдуть у 2-му, на черзі - третє.

За словами очільниці області, робляться в першу чергу ремонти там, де це вкрай необхідно, але є кошторис на всі необхідні роботи і поступово будуть проводити і їх. Наступного року ремонти в цих лікарнях продовжаться, із залученням фінансування з різних джерел: місцевого бюджету, обласного, міжнародних організацій.

Перед цим, 22 травня голова ХОДА Юлія Світлична разом з делегацією ЄІБ і представництва ЄС ознайомилися з результатами реконструкції, проведеної в Харківській обласній клінічній лікарні також за кошти Європейського інвестиційного банку в рамках "Надзвичайної кредитної програми для відновлення України".

"Ми використовуємо всі можливості, які є сьогодні в світі. Робимо все, щоби наш регіон ставав краще, сильніше і розвивався. Тому сьогодні з нами - наші європейські партнери, які вже реалізували ряд проектів на Харківщині і з якими ми вже домовилися про можливі напрямки подальшої співпраці. Ми ефективно використовуємо кошти міжнародних організацій, у нас є довіра партнерів, тому будемо працювати далі", - підкреслила керівник області.