Губернатор Полтавської області оголосив про рішення проблеми зі скандальною Коломацькою ОТГ

Конфлікт навколо створення скандальної Коломацької ОТГ, який спричинив перекриття трас державного значення, блокування адмінбудівель і шантаж, нарешті вирішено.

Про це заявив голова Полтавської ОДА Олег Синегубов, передає УНІАН.

Як зазначено в повідомленні ОДА, керівництво Коломацької ОТГ домовилося про об'єднання з сусідніми ОТГ, і це дозволить вирішити проблему з невідповідністю громади формальним критеріям здатності.

Так, жителі Коломацької ОТГ вимагали утвердження власної громади в межах Перспективного плану формування територій громад, але за показниками площі ОТГ, чисельності населення, розвитку інфраструктури, кількості дітей шкільного та дошкільного віку, фінансово-економічної стійкості ця громада не була спроможна.

Полтавська ОДА виступала проти її існування і намагалася приєднати до великих сусідніх ОТГ, але жителі були не згодні, що вилилося в протести.

З ініціативи голови Полтавської ОДА Сінегубова була створена спеціальна консультативна комісія з проблемних ОТГ, яка розглянула проблемні питання щодо створення Коломацької ОТГ. За підсумками засідання узгоджена домовленість, що керівництво Коломацької ОТГ має або усунути фактори неспроможності власної ОТГ шляхом об'єднання з сусідніми громадами (не претендуватимуть на роль центру ОТГ), або змушене буде погодитися з адміністративним варіантом вирішення власної перспективи по баченню ОДА. Відбулися збори громади, де було прийнято консенсусне рішення про формування Коломацької ОТГ в складі Коломацького, Василівки, Степового, Старицьківці. Адмінцентр ОТГ буде розташовуватися в селі Коломацькому, ЦНАП і опорна школа громади - в селі Степове. Таким чином, всі проблемні питання, які існували, були зняті.