RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Чиновник на Bentley - картинка для скандалу, і неважливо, що зв'язку немає: глава Чорноморської митниці Щуцький розповів про атаки на нього

Виконуючий обов'язки начальника Чорноморської митниці Олександр Щуцький розповів, як йому запропонували посаду на Закарпатті та чому Геннадій Москаль запустив в 2016 році інформаційну атаку на нього.

Про це Олександр Щуцький заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Крім того, Щуцький пояснив, чому Москаль назвав його "дизайнером".

"Москаль цікавий політик, але часто спочатку говорить, а потім думає. Я закінчив інститут легкої промисловості, який пізніше Міносвіти перейменував в університет технологій та дизайну. Але вступав я в легпром, а закінчував - університет технологій та дизайну. В будь-якому випадку, я закінчив економічний факультет і за дипломом - економіст, але не в стилі Москаля заглиблюватися в подробиці - простіше просто назвати дизайнером", - пояснив Щуцький.

Похідна цієї історії, за словами Щуцького, була в тому, що він подався на конкурс на начальника Волинської митниці, за результатами якого перемогу віддали Віктору Кривицького з команди Володимира Гройсмана.

"Перевага була віддана моєму опонентові, мені, щоб не вибухнув скандал, надійшла пропозиція обійняти посаду в.о. голови в Закарпатській області. Можливо хотіли погасити конфлікт. Через півгодини як я вийшов з будівлі ДФС, полетіли новини про дизайнера і корупціонера", - розповідає Щуцький.

За його словами, джерелом викиду інформації був Москаль, який в бесіді з ним підтвердив це і сказав, що таким чином "захищав інтереси свого друга, на той момент - начальника митниці".

На уточнююче запитання, звідки у чиновника з'явився Bentley, Щуцький відповів, що ніколи не приховував наявність цього авто і, що він не має відношення до державної служби, так як придбав його за багато років до роботи на митниці.

"Ніколи не приховував, що у мене був Bentley. Це результат моєї роботи в бізнесі в 2008 році, я міг собі це дозволити. В кінця 2016 я вирішив спробувати сили в митниці і брав участь в конкурсі на начальника поста (показати себе як топ-менеджер на держслужбі). Подав декларацію і заявив всі, що було в праві власності до роботи в митній службі. Всі ці заголовки про автопарки - маніпуляція і ніяк не пов'язана з роботою на митниці. Коли я перейшов в митницю, то Bentley для поїздок по регіонах була непрактична", - зазначив Щуцький, додавши, що, ставши незатребуваним, автомобіль стояв в гаражі, а зараз його взагалі немає.

"Але він залишився в заголовках публікацій до сьогодні. Адже для багатьох людей зв'язок: чиновник і Bentley - відмінна картинка для скандалу, і неважливо, що за фактом зв'язку немає", - підсумував Щуцький.

Олександр Щуцький був призначений виконуючим обов'язки Чорноморської митниці 16 листопада 2019 року. До цього очолював Сумську митницю.

Також Щуцький розповів про те, які нові схеми почали застосовувати контрабандисти на митниці і як на роботу митниці вплинула нова реформа.