RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Корупційні схеми в Херсонській ДАБІ організував Кудрявцев за участю місцевої СБУ - ЗМІ

Люди екс-глави Державної архітектурної інспекції Олексія Кудрявцева очолюють корупційні схеми в Херсонській ДАБІ.

Про це йдеться в розслідуванні OBOZREVATEL.

Поштовхом до розслідування стала новина про відсторонення наказом і. о. голови Держархбудінспекції Олени Костенко керівництва територіальних органів інспекції, зокрема, Дениса Микитюка, начальника Управління ДАБІ в Херсонській області, яка виявилася в фокусі журналістів.

"Восени 2018 року імперія ДАБІ під керівництвом Олексія Кудрявцева отримала потужний удар в Херсонській області. Призначеного тут керівника затримали при отриманні хабара за узгодження дозвільної документації. Кудрявцев не хоче згадувати, що він призначив його по протекції тодішнього губернатора Гордєєва і шведсько-українського підприємця Карла Стурена. Це було потрібно для безперешкодного супроводу бізнес-проекту з розвитку вітроелектростанції та усунення конкурентів", - йдеться в матеріалі.

За інформацією ЗМІ, Кудрявцев, виконуючи зобов'язання перед комерсантами, що не усунув Циклінського з посади незважаючи на затримання. Останній просто повернувся на свій пост, залишивши його лише при новому керівництві ДАБІ.

"Після того як екс-міністр Олена Бабак фактично повернула Кудрявцева до керівництва ДАБІ, він завів потрібну людину на посаду начальника Херсонського управління - Дениса Микитюка. Його асоціюють з Циклінським і Стуреном", - сказано в статті.

Відзначається, що гроші з комерсантів збирають в офісі фірми "Салена" Циклінського, контролює "бізнес" директор Стурена Юрій Стельмашенко.

"Допомагає їм відомий в цих колах Артур - "смотрящий" за Херсонським ДАБІ, за сумісництвом співробітник відділу К УСБУ в Херсонській області. Попередній керівник був вихідцем з цього ж відділу, от збіг ... Вони реалізують ще одну схему Кудрявцева - пишуть скарги від кишенькових активістів. А ще Херсонська СБУ направляє лист з перевірки декількох десятків об'єктів - якийсь план роботи на місяць. за результатами перевірок, у разі недосягнення згоди, просто скасовують документи, навіть якщо це суперечить законодавству і здоровому глузду", - констатує видання.

Видання наводить приклад - двічі проведена позапланова перевірка об'єкта Фермерське господарство "Віксан" в м. Каховка Херсонської області. Обидва рази за заявою одного громадянина, який проживає в Херсоні майже в 100 кілометрах від цього об'єкта. У підсумку через незначні порушення Микитюк скасував право на будівельні роботи.

"Куди вели ці щупальця будівельної корупції, зрозуміло. Не підлягає сумніву і обгрунтованість відсторонення керівника. Як нам відомо, Микитюк сховався на лікарняному, а Стурен вилетів до Києва. Будемо стежити за рішенням Костенко щодо керівника Херсонської ДАБІ", - резюмується в розслідуванні.