У Жмеринці жорстоко побили активістів, які вимагали усунути мера Світлака - Нацдружини

У Жмеринці відбулися зіткнення між громадськими активістами, представниками Нацдружин і поліцією, з якої виявилися невідомі молоді люди в штатському, в результаті більше десяти активістів постраждали, у одного проломлено череп. Причиною зіткнень стала спроба місцевих жителів потрапити на засідання Жмеринської міськради, під час якого мало розглядатися питання про позбавлення повноважень і. о. глави міста Юрія Світлак.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацдружин.

"Тітушки під прикриттям поліції напали на громадян, які прийшли на сесію міськради. Більше десяти людей постраждали, у одного проломлено череп. Все почалося з того, що в Жмеринський міській раді мало розглядатися питання про позбавлення повноважень і. о. міського голови, секретаря міськради Юрія Світлака. у місцевих жителів були питання до мера про кримінальну справу щодо хабарництва в розмірі 250 000 гривен, сумнівних витрат коштів місцевого бюджету та корупційного бізнесу родини Світлака", - йдеться на сайті Нацдружин.

Представники центру повідомляють, що Юрій Світлак в місті має "репутацію людини, пов'язаної з криміналітетом". Тому, незважаючи на значну кількість порушень і скандалів з його участю, місцева громада не протестувала проти його призначення досі - боялася. Коли у міськради з'явився намет активістів з написом "Відверто про корупцію, малою правдою до великих змін", її моментально розбили невідомі. Жінок, які перебували всередині, побили.

"Знесли намет громадської організації, яка проводила соцопитування про корупцію в місті. Найманці побили дівчат, які перебували в наметі, зламали обладнання. Громада вийшла на протест. У приміщенні міськради голова зустрів людей кордоном тітушок, яких захищали поліцейські в повному спорядженні. Тітушки за підтримки поліції накинулися на мітингувальників, зав'язалася бійка. Активістів "Нацдружин" затягували в приміщення, жорстоко били стільцями і кийками. Тим, кого затримала поліція, надягали наручники і добивали на підлозі", - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що на відеозапису подій видно, як невідомі молоді "розправилися" з наметом активістів і побили жінок, які в ній знаходилися - одну з них повалили на землю. Також на запису зафіксовані невідомі молоді люди, які разом з поліцією збили з ніг одного з активістів і почали бити його ногами.