ДБР перевірить причетність прокурора Острик до рейдерства - ЗМІ

Державне бюро розслідувань перевірить діяльність прокурора Одеської місцевої прокуратури №3 Оксани Острик, яка фігурувала в резонансних справах і зареєструвала частину нерухомості на родичів.

Про це повідомляють "Вести".

Перевірка пройде на підставі колективного звернення працівників Одеського медичного інституту, які звинуватили Острик в тиску на колектив і втручанні в господарську діяльність вузу в інтересах Владлени Дубініної, яка більше 2 років вона бореться за право очолити вуз. Згідно зі зверненням, співробітники ходять на допити, а на вимогу Острик прокуратура вимагає внутрішні документи університету, які не належать до слідства.

Це не перший скандал, в якому фігурує прокурор. У 2012 році вона не побачила складу злочину і відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом незаконного відчуження майна одеського "Таксопарк", в результаті якого обдуреними виявилися 250 пенсіонерів-акціонерів підприємства. У 2015 році правозахисники звинуватили Острик в незаконних "посадках": на їхню думку, прокурор виконувала план по "боротьбі з корупцією".

Крім того, викликає сумнів походження майна прокурора. У 2019 вона задекларувала 3 земельних ділянки: в Черкаській області (1000 кв м і 41900 кв м) і в Одесі (71 кв м). Два будинки в Смілі Черкаської області площею 42,8 кв м і 67 кв м. У Одесі у сім'ї Острик будинок площею 105 кв м і дві квартири по 101 кв м і 72 кв м.

"Цікаво, що земельна ділянка, велика квартира і будинок в Одесі, придбаний в грудні 2019 року, оформлені на чоловіка Острик, офіційний дохід якого - 2409 грн пенсії на місяць", - пишуть "Вести".

Інша одеська квартира, а також Ford Focus 2013 року випуску оформлені на родичку прокурора Тамару Михайлівну Острик. Все це майно знаходиться у Острик "в безоплатному користуванні". Згідно з декларацією, в 2019 році прокурор отримувала близько 30 тисяч грн на місяць зарплати і є єдиним годувальником у родині з двома малолітніми дітьми. Її чоловік Ігор Острик - пенсіонер.