RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Київській області спростували заяви нардепа Василевської-Смаглюк і мера Бучі Федорука про райцентри

Більшість населених пунктів майбутнього Ірпінського району виступили проти того, щоб адмінцентром району було місто Буча Київської області. Половина громад виступають за центр району в Ірпені, а половина у Вишгороді. З відповідними листами громади звернулися до керівництва області та уряду. Підписанти не бачать Бучу райцентром, адже вона не відповідає Методиці, затвердженій Кабміном.

Про це пише "Народна правда".

До прем’єра Дениса Шмигаля на підтримку райцентру в Ірпіні звернулися з відкритим листом більшість депутатів міськради міста Вишневе, в.о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов, в.о. Коцюбинського селищного голови Сергій Даніш, голова Михайлівка-Рубежівської сільради Андрій Помазан, Козинцівський сільський голова Володимир Вигінний, Горенський сільський голова Анатолій Драпей, Бузівський сільський голова Сергій Кижлай.

Підписи за надання статусу центра району місту Ірпінь

Підписи депутатів міської ради м. Вишневе за райцентр в Ірпені

У своєму листі голова Вишгородської райради Ростислав Кириченко, голова Іванківської райради Валерій Потієнко, голова Поліської райради Андрій Слепченко, голова Бородянської райради Георгій Єрко, Вишгородський міський голова Олексій Момот теж не бачать Бучу райцентром, а пропонують, щоб центром був Вишгород.

Підписи Вишгородського міського голови та райрад за м. Вишгород в якості центру району

Таким чином, інформація народного депутата Ольги Василевської-Смаглюк та мера Бучі Анатолія Федорука про підтримку більшістю населених пунктів райцентру у Бучі виявилася фейком, мета якого – ввести в оману КОДА, Кабмін та парламентарів.

10 червня під стінами Кабміну пройшла акція "Чернишов, почуйТе Ірпінь!", де сотні жителів Київщини закликали міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова підтримати формування Ірпінського району з центром у місті Ірпінь, який за усіма критеріями відповідає принципам формуванню районів і має всю необхідну інфраструктуру. На території Ірпінської громади працюють державні та комунальні установи - Управління Пенсійного Фонду, Держказначейства, ГУ ДПС, міський відділ Державної міграційної служби, Ірпінсько-Бучанський об’єднаний міський військовий комісаріат, Ірпінський міськвідділ ГУ ДСНС, центр зайнятості населення, суд, філія "Київоблгаз", РП ПАТ "Київобленерго", філія ВАТ "Укртелеком", Ірпінське відділення поліції ГУ НП, Управління праці та соцзахисту населення, Управління освіти і науки, відділ культури, Служба у справах дітей та сім’ї, КП "Теплоенергопостач", КП "Ірпіньводоканал", Архів, медичні заклади В квітні за 19 днів було реконструйовано інфекційне відділення Ірпінської центральної міської лікарні. Здійснюється будівництво сучасного медцентру, спрямування якого – охорона здоров’я матері й дитини з приймальним відділенням, дитячим стаціонаром, дитячою реанімацією, пологовим та гінекологічним відділенням.