RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

"Хоче зберегти схеми": ЗМІ розповіли про цілі походу Дубініної на вибори в Одесі

Владлена Дубініна, відома спробами рейдерського захоплення Одеського національного медуніверситету, хоче пройти в Одеську облраду за списком партії "Слуга народу".

Про це повідомляють "Вести".

У розпорядженні видання опинився скріншот партійного чату, в якому нардеп від "слуг" Степан Чернявський просить "повернути" до списку Дубініну як людину, чиї "моральні та ділові якості не вимагають доказів".

"Гідна характеристика з вуст народного депутата, який за рік каденції відзначився лише двічі: захворів "ковідом" і прославився скандалом з контрабандою м'яса з Придністров'я до Одеси і Молдови", - йдеться в матеріалі.

"Дубініна і її головний "партнер" по захвату медіна адвокат Максим Болдін ще два тижні тому відчайдушно "мочили" міністра охорони здоров'я Максима Степанова. А на днях з'ясувалось: саме він очолить список правлячої партії на виборах в облраду, в який Дубініна так хоче потрапити", - йдеться у матеріалі.

Після всіх кадрових скандалів "слуги" намагаються бути вимогливіше на місцевих виборах. Тому, йдеться в матеріалі, Дубініну зі списку виключили.

Владлена Дубініна - заступника міністра охорони здоров'я в Кабміні Азарова та фігурантка антикорупційних розслідувань. У 2018 потрапила в топ-10 корупціонерів, за версією НАЗК. Вона намагалася приховати елітну квартиру на Французькому бульварі в Одесі. Її чоловік Олег Лук'янчук очолює Одеський обласний онкодиспансер – "одну з найбільш корумпованих медустанов регіону". За даними ЗМІ, Лук'янчук "фінансував захоплення ОНМедУ і готовий спонсорувати виборчу кампанію Дубініної".

"Розкрадання в онкодиспансері тривають протягом багатьох років, проте зараз досягли таких масштабів, що не помічати їх стало просто непристойно. За словами Гури (журналіст Антон Гура досліджує корупцію в онкодиспансері), Глава Одеської ОДА Максим Куций отримав попередження: буде прикривати Лук'янчука - вилетить з роботи. Це пояснює, чому Дубініна так наполегливо вирушила до облради - захистити сімейний бізнес. І це тест на доброчесність для партії "Слуга народу", - пишуть "Вести".