RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Кошти з бюджету на боротьбу з COVID-19 мають бути передані місцевим радам – Алла Шлапак

Кандидатка у депутати до Київської міської ради від "Батьківщини" Алла Шлапак вважає, що Кабмін найближчим часом повинен передати субвенції з Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 на місцевий рівень для подолання критичної ситуації з наданням медичної допомоги хворим.

"Найголовніше, що Кабмін прийме рішення і передасть субвенції з "ковідного фонду" на місцевий рівень, щоб місцеві ради могли ці кошти прийняти. Тому що декілька днів тому відбулося засідання бюджетної комісії Київської міської ради, де у зв’язку з перерозподілом нам вдалося знайти 60 мільйонів гривень, щоб відкрити додаткові чотири ПЦЛ-лабораторії, закупити додатково кисень й 60 тисяч ПЦЛ-тестів… Але зрозуміло, що це крапля", - сказала Алла Шлапак під час ефіру на "112-Україна".

За її словами, серед невідкладних заходів для боротьби з епідемією необхідно відкрити гарячу лінію та створити єдиний медичній простір, де об’єднати комунальні та державні медичні заклади, направити кошти з Фонду боротьби з коронавірусом на підтримку медиків

"Підтримка медиків, виплата їм так званих ковідних доплат – це вже не просто необхідність. Коли головного лікаря ставлять в умови, де він має обрати з усіх медиків тих, кому найбільше потрібна ця матеріальна допомога, - це просто злочин. Тому що всі медичні працівники мають право на матеріальну підтримку", - наголосила Алла Шлапак.

За її словами, якщо держава надасть свої медичні заклади для госпіталізації хворих на COVID-19, у столиці не потрібно буде перетворювати на шпиталі Палац спорту та НСК Олімпійський.

"Сьогодні достатньо лікарняних місць у столиці, але їх потрібно об’єднати й облаштувати. Так, комунальні лікарняні заклади, які є у Києві, перевантажені, але 10 тисяч ліжок, які є у державній власності у Академії медичних наук мають бути передані на підтримку надання медичної допомоги", - вважає Шлапак.

Нагадаємо, Алла Шлапак вважає неприпустимим скорочення фінансування програм соціального захисту, освіти та медицини з державного бюджету. За її словами "Батьківщина" не допустить ситуації, коли держава відмовляється від своїх зобов'язань і перекладає фінансування питань освіти, соціального захисту та охорони здоров'я на місцеві бюджети. Київ має досить великий бюджет, але навіть він не може замінити і покрити ті видатки, які за Конституцією має забезпечувати державний бюджет України.