RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Консолідувати зусилля громад для захисту людей: Юлія Тимошенко назвала 5 завдань для нових депутатів

Результати місцевих виборів показали, що люди проти курсу, яким веде країну чинна влада. Тому потрібно започаткувати нову стратегію, яка відповідає національним інтересам, та припинити "колонізацію України з зовнішнім управлінням".

На цьому наголосила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час прес-конференції в Києві.

"Хочу виступити з ініціативою початку дискусії між усіма командами, які прийшли до влади на місцевому рівні, які відносяться до тих позавладних 80% депутатів. Я хочу звернутися до них з ініціативою про консолідацію та застосування невідкладних кроків, щоб негайно міняти стратегію розвитку держави, протидіяти викликам та працювати, щоб країна мала шанс на розвиток", - наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії наголосила, що "Батьківщина" привела до рад по всій країні 4 500 депутатів. Юлія Тимошенко озвучила п’ять невідкладних кроків, які треба вжити, аби держава отримала шанс на розвиток. На перших засіданнях рад усіх рівнів депутатам партії необхідно ухвалити спеціальні постанови, у яких:

1. Зобов’язати владу передбачити у Держбюджеті створення Фінансового фонду протидії COVID-19.

2. Виписати невідкладні дії для президента, парламенту, уряду, місцевої влади, направлені на підтримку малих і середніх підприємців у період коронавірусу.

3. Наполягати на скасуванні владою рішень, які суперечать розвитку освіти в Україні.

4. Вимагати від президента анулювати підпис під законом про продаж землі, а від парламенту - скасувати закон як такий, що суперечить інтересам українців і стратегії розвитку фермерства.

5. Передати владі вичерпний перелік дій, які треба виконати, щоб мінімізувати характерні для кожного регіону країни екологічні загрози.

"Це лише перший перелік невідкладних питань. Але я одразу хочу сказати, що він буде більшим, коли ми почнемо працювати, вивчимо ситуацію в громадах та будемо формувати пріоритетні завдання, які треба вирішувати. Наша команда демонструватиме лідерство у служінні громадам, українцям та Україні", - запевнила Юлія Тимошенко.