RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Правоохоронцям доручено залучити керівника "Буковеля" Шевченка до кримінальної відповідальності - Денис Шмигаль

Гірськолижний курорт "Буковель" в Івано-Франківській області став джерелом спалаху COVID-19 і значного збільшення рівня смертності через ігнорування антиепідемічні норм. Правоохоронці повинні притягнути керівника курорту Олександра Шевченка до кримінальної відповідальності, і відповідне доручення вже дано.

Про це журналістам заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "Голос".

Як відомо, Івано-Франківська область знаходиться в "червоній" зоні карантину. За словами прем'єр-міністра, "Буковель" став джерелом чергового спалаху COVID-19 і значного збільшення рівня смертності через злочинне ігнорування антиепідемічних норм.

Як зазначає видання, фактичним керівником "Буковеля" є екс-народний депутат Олександр Шевченко, кандидатуру якого партія "За майбутнє" висунула на 87 виборчому окрузі (Івано-Франківська область).

Раніше глава Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук заявив, що область лідирує по щоденному добовому приросту хворих з встановленим діагнозом COVID-19. Причиною різкого зростання кількості випадків інфікування на Прикарпатті стали "тісне спілкування, недотримання маскового режиму і соціальної дистанції". Одні з основних джерел сплеску захворюваності в області - великі туристичні центри.

Через спалах COVID-19 в Івано-Франківській області з 22 лютого ввели обмеження червоної зони. 20 лютого повідомлялося, що в області розгорнуто карантинні пости. Також Кабмін заборонив пасажирські перевезення в "червоній" зоні карантину.