RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Кривому Розі стартувало "Велике будівництво" на легендарному стадіоні "Металург"

У рамках президентської програми "Велике будівництво" у Кривому Розі стартували роботи з капітального оновлення стадіону "Металург". Стадіон, модернізація якого передбачена програмою Президента, стане сучасною ареною, що відповідатиме стандартам ФІФА та УЄФА, повідомляє пресслужба ДніпроОДА.

Колись на стадіоні "Металург" проходили легендарні матчі, а трибуни "гриміли" гучними вигуками вболівальників. Довгий час стадіон стояв занедбаним, трибуни стали абсолютно непридатними та навіть небезпечними для розміщення глядачів.

За словами проєктувальниці Вікторії Панченко, підрядники влаштовують котловани під трибуни: заливають фундаменти, встановлюють бетонні основи, монтують металеві каркаси. Кожен елемент проєкту звіряється зі стандартами ФІФА та УЄФА, адже планується, що стадіон прийматиме національні матчі та єврокубки.

Поле оновленого стадіону засіють "живим" газоном зі спеціальною системою поливу і підігріву. Встановлять потужні прожектори для освітлення, електронні табло. До того ж, стадіон отримає нові трибуни на 19 тис глядачів. Передбачать і місця для людей з інвалідністю.

"Давно чекали на реконструкцію. Після її завершення стадіон стане головною тренувальною базою та футбольною ареною міста", - розповів президент ФК "Кривбас" Костянтин Караманиць.

У приміщеннях під трибунами облаштують спортивні зали, роздягальні та тренерські. В оновлених залах можна буде займатися важкою атлетикою, боксом, фітнесом, карате та греко-римською боротьбою. А навколо стадіону облаштують бігові доріжки та зону для стрибків із жердиною.

Біля "Металургу" побудують 4-поверхову будівлю, в якій влаштують VIP-зону, коментаторські та місця для журналістів. Також для безпеки відвідувачів спорткомплекс оснастять сучасною пожежною та охоронною сигналізацією, системою відеоспостереження. Для глядачів побудують кілька входів, оснащених електронними турнікетами.

Раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 в Україні буде реконструйовано і побудовано 80 стадіонів і спортивних комплексів, а також 29 басейнів.