RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Велике будівництво" аварійного Тересвянського мосту на Закарпатті стартує цього року - Закарпатська ОДА

Тересвянський міст у Закарпатській області, який наразі перебуває в аварійному стані, буде капітально відремонтовано у рамках програми Президента України "Велике будівництво".

Роботи розпочнуться вже цього року, повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

На даному етапі завершується проєктування об’єкту, після цього почнеться ремонт мосту.

"Термін реконструкції мосту згідно з документацією триватиме два роки. Однак у подальшому відремонтований за сучасними стандартами міст, котрий має надважливе значення для логістики регіону, буде надійно служити закарпатцям і гостям області", - прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Міст є невід’ємною частиною транспортного коридору області, який має виходи до кордону з 4 країнами ЄС. Через нього пролягає шлях для мешканців Рахівського та Тячівського районів до обласного центру Закарпаття та Мукачева.

На сьогодні Тересвянський міст, згідно з оцінкою експертів, перебуває в обмежено працездатному стані. У 2019 році тут ввели тимчасове обмеження руху із забороною проїзду транспортних засобів загальною вагою понад 7 тонн. Через це перевізники вимушені прокладати альтернативні маршрути, що є логістично невигідними. Аби об’їхати аварійний міст, треба робити гак у 32 км.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що до дня Незалежності планують відкрити проїзд Запорізьким мостом.