RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

На Чернігівщині вперше за пів століття завдяки "Великому будівництву" відремонтують територіальну дорогу

Автошлях Т-25-27 Бобровиця – Свидовець – Новий Биків – Ічня (Чернігівська область) вперше за 50 років ремонтується за президентською програмою "Велике будівництво". Ремонтні роботи на трасі почали у квітні, інформує Укравтодор.

"Дорога відновлюється уперше за 50 років з часу її побудови. Прогресуюча ямковість, сітка тріщин, викривлення покриття та суцільні руйнування тривалий час створювали суттєвий дискомфорт для водіїв", - коментує агентство.

Ремонт на дорозі розпочався у жовтні 2020 року. До кінця сезону на 17,3 км встигли зробити дорогу з шаром регенерації та вирівнюючим шаром з асфальтобетону. У квітні цього року почали відновлювати наступні 45 км дороги – від Нового Бикова до Монастирища. Для того, щоб подолати ці 45 км, доводилось витрачати годину.

Зараз на маршруті працює ресайклер. В районі села Галиця розпочали влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття. До ремонту залучено дві підрядні організації, за якістю слідкує незалежний технічний нагляд.

Цього року за програмою президента "Велике будівництво" в Чернігівській області відремонтують 182 км доріг державного значення, капітально оновлять 9 мостів та реконструюють ще 5.

Загалом по країні, за словами координатора програми "Велике будівництво", заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, буде відремонтовано та побудовано 6 500 км доріг та 245 штучних споруд.