RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Житомирі після "Великого будівництва" вперше за багато років відкриється Магістрат краєзнавчого музею

Магістрат Житомирського обласного краєзнавчого музею буде відновлено за програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Роботи планують завершити до кінця 2021 року, повідомляє пресслужба Житомирської ОДА.

"Після завершення робіт у приміщеннях будівлі експонуватимуться колекції природничого (на 1-у поверсі) та історичного (на 2-у поверсі) відділів обласного краєзнавчого музею", - йдеться у повідомленні.

За словами директора КЗ "Житомирський обласний краєзнавчий музей" Романа Насонова, будівля Магістрату є пам’яткою архітектури національного значення, але багато років не використовується повноцінно як об’єкт туристичного показу через невідповідність приміщень та аварійний стан окремих конструкцій.

У рамках програми Президента "Велике будівництво" в будівлі передбачене перепланування приміщень з урахуванням нового призначення будівлі, підсилення деформованої ділянки стінових конструкцій і фундаментів, заміна пошкодженої цегли, повна заміна дерев’яного міжповерхового перекриття та підлог.

Проєкт також передбачає влаштування у приміщеннях нового внутрішнього оздоблення, проведення гідрозахисних та водозахисних заходів, відновлення опорядження фасадів споруди та заміну внутрішніх мереж інженерного забезпечення будівлі.

Наразі всі основні роботи вже виконані. Робочі завершують внутрішні оздоблювальні роботи та проводять благоустрій території. Ремонтно-реставраційні роботи будівлі Магістрату виконує ТОВ "Візинріч".

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко розповів, що у планах програми до 2024 року реставрувати 150 об'єктів культурної спадщини по всій Україні.