"Велике будівництво" Зеленського капітально відремонтує єдиний у світі Музей писанкового розпису

У рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цього року буде капітально відремонтований Музей писанкового розпису, розташований у місті Коломия на Івано-Франківщині. Вартість робіт – 6,8 млн грн.

Про це повідомив у Facebook голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук.

За його словами, у музеї вже частково виконали загальнобудівельні, демонтажні, внутрішні та зовнішні опоряджувальні роботи. В подальшому планується оновити систему електропостачання, провести внутрішні сантехнічні роботи, виконати благоустрій території, встановити малі архітектурні форми. Крім цього, у будівлі необхідно встановити систему пожежної сигналізації і систему сигналізації загазованості.

Єдиний у світі Музей писанкового розпису був збудований у 2000 році. Висота архітектурної споруди – 14 м, діаметр - 10 м. До музейної колекції входить більше 12 тисяч унікальних писанок та декоративних яєць.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко оголосив про старт президентської програми "Велика реставрація". Упродовж трьох років планується системно оновити близько 150 об’єктів культурної спадщини України.