RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського створює у Сумах дитячий садок "з родзинкою"

На Сумщині у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" повним ходом йде зведення сучасного та комфортного дитячого садку. Проєкт готовий вже на 75%, повідомляє Сумська ОДА.

"Дитячий садок в Сумах є унікальним. Це розробка архітекторів та дизайнерів із м. Суми. Родзинка в тому, що в садочку максимально використовуватиметься природнє освітлення. Також там будуть басейн, підйомник, тепла підлога", - йдеться у повідомленні.

За словами очільника регіону Василя Хоми, робочі вже влаштували інженерні мережі більше ніж на 90%, провели електрику, підключили водопостачання, опалення та встановили систему пожежної сигналізації. Наразі фахівці укладають теплу підлогу.

"Оглянув особисто. Всі роботи ведуться згідно з проєктом, технологічні процеси витримуються. Ми постійно комунікуємо як з міською владою, так і з підрядниками. Вирішуємо вчасно всі проблеми, щоб дитячий садочок запрацював якнайшвидше", - прокоментував Василь Хома.

На будівництві задіяні близько 60 людей, які працюють у півтори зміни. Будівництво йде за графіком.

Загальна вартість проєкту – 58,8 млн грн. Кошти виділили з державного та місцевого бюджетів. Зокрема, у 2021 році з державного бюджету виділено 21 млн грн.

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що в планах програми президента на 2021 рік – продовження розвитку соціальної інфраструктури: школи - 95, садочки - 70, стадіони - 80, басейни – 29, приймальні відділення у лікарнях - 177 об'єктів.