У Рівному показали, як змінюється перша медична допомога після "Великого будівництва" Зеленського

У Рівному після реконструкції відкрили приймальне відділення обласної клінічної лікарні, завершене за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Нові підходи та обладнання допоможуть рятувати більше життів, розповідає пресслужба обласної адміністрації.

"Оновлене відділення потрібне для цілої області. Адже немає жодної людини на Рівненщині, яка б не скористалася послугами Рівненської обласної лікарні. Завдяки реконструкції допомога надаватиметься значно швидше, саме таке завдання стоїть перед проєктом "Велике будівництво", - каже голова ОДА Віталій Коваль.

На реконструкцію витратили 34 млн грн, на закупівлю нового обладнання – ще 56 млн гривень. Тепер відділення оснащене сучасним комп’ютерним томографом, апаратами МРТ, УЗД, а також ендоскопічним та лабораторним обладнанням.

Саме відділення, яке в ході реконструкції розширили до 1200 кв м, розділено на три зони: зелену, помаранчеву та червону. В зеленій розміщені рецепція та зона очікування планових пацієнтів. У помаранчевій – ендоскопічний, оглядовий та УЗД-кабінети, а допомогу надаватимуть упродовж 30 хвилин.

Червона зона – для невідкладних випадків. Якщо раніше "важких" пацієнтів, які надходили у відділення, перевозили у різні блоки та кабінети лікарні, то тепер лікарі діятимуть одразу. Для цього у червоній зоні облаштували реанімаційну та операційну палати.

Для "швидких" збудували спеціальний бокс, здатний приймати одразу дві машини. Звідти пацієнтів оперативно доставлятимуть у відповідну зону.

За програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на Рівненщині цього року завершать реконструкцію чотирьох лікарень: обласної і трьох районних. А загалом по країні до кінця 2021-го, як повідомив координатор програми, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, відкриють 177 сучасних приймальних відділень.