RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

На Полтавщині "Велике будівництво" повністю відновило місцеву дорогу до обласного центру

На дорозі обласного значення О-1719360 Шили - Надержинщина - Полтава завершилися ремонтно-відновлювальні роботи у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". З урахуванням поточного середнього ремонту, що був проведений в минулому році, загальна протяжність відновленої ділянки склала більше ніж 10 кілометрів.

Про це повідомляє Полтавська облдержадміністрація.

"За два роки підрядники Агентства місцевих доріг повністю відремонтували дорогу Шили – Надержинщина – Полтава по всій протяжності. Цьогоріч відремонтували майже 4 кілометри дороги. Загалом суцільним асфальтобетоном вкрито майже 10 кілометрів автошляху", - поділився подробицями голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

У 2020 році в ході "Великого будівництва" було відремонтовано 7-кілометрову ділянку від Полтави до Надержинщини. Цього року дорожники завершили ремонт, відновивши відрізок від Надержинщини до села Шили протяжністю 3,6 км. Вартість проведених у 2021 році робіт склала 30 млн гривень.

В ході ремонту дорожники повністю відфрезерували старе дорожнє покриття і влаштували два шари асфальтобетону. Були також розчищені й укріплені узбіччя. На оновленій дорозі нанесена дорожня розмітка і встановлені дорожні знаки.

Загалом у 2021 році в рамках "Великого будівництва" в Україні має бути відремонтовано та побудовано 2000 км доріг місцевого значення та 4500 км - державного. Також будуть відновлені 150 мостів і штучних споруд. Про це раніше заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.