RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Центральну площу Кам’янського з дозволу мера Білоусова забудовують кіосками - ЗМІ

Міська влада Кам’янського (Дніпропетровська область) дала дозвіл на забудову центрального Майдану Героїв торговими МАФами. Місцеві жителі обурені й виходять на протести.

Подробиці скандалу повідомляє Обозреватель.

Як з'ясували ЗМІ, ділянку по проспекту Шевченка - 4В Кам’янська міська рада під керівництвом мера міста Андрія Білоусова продала компанії "Укрконсалтинг Груп".

Заснував компанію кум мера Олександр Іванов, після чого вона перейшла у власність його рідної сестри Марини Фадєєвої. На неї зареєстрована громадська організація "Бджола", через яку оплачувалася реклама в соціальних мережах однойменної партії мера.

Нинішній власник "Укрконсалтинг Груп" Данило Хомуха неодноразово вигравав тендери від комунальних підприємств і вів спільний бізнес з дружиною мера Анастасією Білоусовою. У минулому році вона отримала понад 1 млн гривень дивідендів від компанії "Консалтинг Менеджмент", частку в якій їй продав Хомуха.

"Кам'янчан така ситуація дуже обурила, і вони вийшли на протести. Тим більше, будівництво не вписується в центральну площу міста - Майдан Героїв, частину якого воно зайняло. При цьому в мерії відповіли, що все по закону, документи всі в порядку, а забудовник має право будувати свої МАФи на виділеній ділянці", - йдеться в публікації.

Однак головний архітектор Кам'янського Юлія Саєнко заявила, що згідно Правил благоустрою міста від 2016 року територія знаходиться в межах так званого історичного ареалу міста №1, забудова тут заборонена.

"7 травня Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом самовільного будівництва на цих ділянках, і містяни розраховують на справедливість. Кваліфікація виробництва - "Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво" (ст.197-1 КК)", - інформують журналісти.

Як повідомлялося, раніше в Кам'янському розгорівся скандал, пов'язаний з нелегальним полігоном побутових відходів. Всупереч рішенням судів мер Андрій Білоусов не припинив його роботу, через що поліція відкрила кримінальне провадження.