RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Велике будівництво": 18 липня відкриють після ремонту правий проїзд траси на Бориспіль

На трасі Київ-Бориспіль наближаються до завершення роботи по ремонту правого проїзду. Рух по ньому планується відкрити вже у неділю, 18 липня. Одразу після цього розпочнеться ремонт на лівому проїзді магістралі.

Про це повідомляє Мінінфраструктури України.

Ремонт автобану передбачений програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Роботи тривають у режимі 24/7, працюють 150 робітників та 164 одиниць техніки.

Ремонт траси стартував у червні. Правий проїзд було зроблено за три тижні. Повністю відновити дорогу планується наприкінці серпня, повідомив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"Ця ділянка маршруту М-03 Київ — Харків є у переліку об’єктів інфраструктури, які будуть завершені до 30-ї річниці Незалежності України у рамках програми “Велике будівництво”. Серед цих об’єктів маршрут Київ — Кишинів, Південний обхід Дніпра, Дорога єдності Стрий — Ізварине, дорога у Закарпатті Н-13 Львів — Самбір — Ужгород", — зазначив Кирило Тимошенко.

Дорога до Борисполя оновлюється вперше за 17 років. Після проведення ремонту дорожнє покриття слугуватиме щонайменше 10 років. Для контролю за перевантаженням на трасі встановлюється майданчик зважування у русі.

За словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, ця траса генерує один з найбільших показників трафіку у країні — 85 тисяч автомобілів на добу. Відтак критично важливо підтримувати її хороший стан, а експлуатаційного утримання уже було недостатньо.

"Міжнародний аеропорт “Бориспіль” та маршрут від нього до столиці — це перше, що бачать іноземні туристи, які прибувають до столиці України. Тому наразі ми докладаємо максимум зусиль, щоб ці об’єкти були взірцевими", — зазначив Олександр Кубраков.

Нещодавно Кирило Тимошенко анонсував відновлення та розбудову 6500 км доріг по всій країні у 2021 році.