RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Велике будівництво": у Запоріжжі вантовим мостом вже з'єднано береги Дніпра

Верхову частину вантового мосту в Запоріжжі, який є флагманським проєктом програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", вже повністю змонтовано, що дозволило з'єднати обидва береги Дніпра.

Про це повідомляє голова Запорізької ОДА Олександр Старух у Facebook.

"Ми вперше пройшли пішки по вантовому мосту. Це частина мостового переходу, який з'єднає лівий і правий береги Дніпра. Верхову частину вантового мосту вже повністю змонтували", - написав Старух.

Підрядник вже готується до встановлення вант і опускання всієї споруди. Після чого на верховій частині мосту буде укладений асфальт. Очікується, що всі ці роботи будуть завершені до кінця року.

Паралельно ведуться роботи зі спорудження низової частини балкового мосту. Мостобудівники вже готуються до бетонування першої захватки на підході до нього з боку Хортицького району та до бетонування останніх двох захваток на підході з боку острова Хортиця.

Будівництво всього мостового комплексу в Запоріжжі, що включає вантовий і балковий мости, планується завершити в другій половині 2022 року. Роботи на об'єкті цілодобово ведуть близько 500 осіб.

Нагадаємо, нещодавно за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" було завершено відновлення дороги Р-33 в Одеській області, яка до початку робіт була практично повністю зруйнованою.