RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

В ОП назвали масштаби "Великого будівництва" Херсонщини у 2022 році

У 2022 році на Херсонщині продовжиться масштабна розбудова об’єктів соціальної інфраструктури. В рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в області планується зведення шкіл, садочків, лікарень та спортивних об’єктів.

Про це повідомив заступник очільника ОП Кирило Тимошенко на брифінгу під час робочої поїздки до Херсона.

За його словами, наступного в Херсоні розпочнеться будівництво урбанпарку - на прикладі того, як було зроблено на ВДНГ у Києві. Паралельно у місті відкриють ще один парк для прогулянок та відпочинку.

"Такі урбанпарки будемо робити в кожному обласному центрі з наступного року. В тому числі та в Херсоні. Це не просто якийсь спортивний об'єкт. Це центр, магніт для молоді, де ще й можливо відпочивати. Я знаю, що у Херсона поки немає багато локацій, де можна відпочивати", - розказав Тимошенко.

Також у місті розпочнуть будівництво сучасної льодової арени та багатофункціонального спортивного комплексу.

"Окрім льодової арени з постійним льодом, Херсон отримає багатофункціональний спорткомплекс. Зараз іде проєктування і ми будемо виходити вже на роботи наступного року", - додав він.

Для покращення транспортного зв’язку з регіоном, цього року розпочали реконструкцію злітно-посадкової смуги в аеропорту Херсона. Очікується, що оновлений аеропорт відкриється до нового літнього сезону.

Щодо медичної інфраструктури, то на наступний рік планується реконструкція дитячої та дорослої обласних лікарень.

"Багато в чому Херсонська область була першою в Україні. Якщо ми кажемо про Велике "будівництво", це і приймальні відділення. У 2021 році Херсонщина першою здала усі приймальні відділення в області. Я думаю, що зараз, коли іде пандемія Covid, це одне з найголовніших питань", - наголосив Тимошенко.

Нагадаємо, будівництво та відновлення об'єктів соціальної інфраструктури є одним з пріоритетів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".