RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Бахмуті за програмою Зеленського збудували завод із сортування сміття

В м. Бахмут Донецької області закінчують зведення нового сміттєперероблюючого заводу. Станція, яку планують відкрити вже в грудні, зможе переробляти до 60 тис. тонн сміття на рік. Роботи проводять в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомив очільник Донецької ОДА Павло Кириленко.

Робочі вже завершили будівництво станції, виконали 95-98% благоустрою, наразі закінчують дрібні роботи. Фахівці встановлюють обладнання для сортування сміття. Завдяки будівництву станції буде створено 39 робочих місць.

"Її робота має удосконалити систему управління побутовими відходами на території усього Бахмутського району. На станції відходи сортуватимуться, проходитимуть підготовку до утилізації чи захоронення", - розповів Кириленко.

Усе сміття потраплятиме на спеціальний барабан-сепаратор для відокремлення органічних відходів. Решту відправлятимуть на конвеєр, де відсортовується скло, метал та пластик. Потужні ваги для великогабаритного транспорту здатні прийняти до 80 тонн відходів за раз.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський зазначив, що програма "Велике будівництво" допомагає модернізувати інфраструктуру в країні та створює додаткові робочі місця.