RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

"Велике будівництво" на Дорозі Єдності: у п'яти областях трасу М-30 зробили вже на 90 відсотків

Траса М-30, яка отримала назву Дорога Єдності та є флагманським проєктом програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", після завершення ремонту матиме рекордну для України протяжність 1400 км. Вона проходить територією 8 областей із Заходу на Схід, роботи у 5 з яких нещодавно перевірив Укравтодор.

Про результати моніторингу повідомляється на сторінці Агентства автомобільних доріг України у Facebook.

Так, перевірка відбулася від початку траси у місті Стрий Львівської області до Умані на Черкащині. Загальна довжина цього маршруту становить 583 км, з яких, як показав моніторинг, вже на 90% дороги покладено фінішний шар дорожнього покриття.

На Львівщині, зокрема, капітальний ремонт 43-кілометрової ділянки від Стрия до межі області вже завершився. Дорожникам залишилося нанести розмітку.

В Івано-Франківській області на відрізку від Рогатина до межі з Тернопільською областю завдовжки 14,9 км ремонт уже завершено. Роботи ще ведуться майже на 17-кілометровому відрізку від межі зі Львівською областю до міста Рогатин.

На Тернопільщині ремонт проводився на 66,3 км дороги М-30. З них 48,7 км вже відновлено в ході поточного середнього ремонту. Також тут було відремонтовано 7 мостів. Фінішна ділянка в межах області знаходиться у Бережанах.

У Хмельницькій області ремонт відбувається за кошти МФО. Тут роботи ведуться на 42-кілометровій ділянці від Хмельницького до межі з Вінницькою областю.

Черкаська область, що замикає перевірений Укравтодором маршрут, вже завершила реконструкцію та поточний середній ремонт на двох ділянках загальною довжиною 10 км. Ремонтні роботи ще тривають на 13-кілометровому відрізку, де на 5 км вже покладено фінішний шар.

Загалом у п'яти областях на дорозі М-30 ремонтом було охоплено 207 км. Під час оновлення дороги було також відремонтовано 29 мостів та штучних споруд.

Наступний моніторинг ремонту траси М-30 буде проведено від межі Черкаської та Кіровоградської областей до лінії розмежування.

Нагадаємо, у 2021 році в межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" планується побудувати та відремонтувати загалом 6500 км доріг державного та місцевого значення.