RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

За програмою Зеленського вперше за кілька десятиліть відремонтували трасу М-14 біля Бердянська

У Запорізькій області завершили ремонт 2 ділянок міжнародної траси М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ у Бердянському районі. 24 км автошляху, що є частиною міжнародного транспортного коридору магістралі Е-58, відновили у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Укравтодор.

Ремонтні роботи тривали цілодобово на відрізках км 580+000 – км 592 та км 592+000 – км 604+086. Дорожники вже завершили укладання асфальтобетонного покриття по основному проїзду та готуються до влаштування дорожньої інфраструктури. На ділянках також відновили 2 мости та водопропускні труби.

Трасу М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ побудували ще у довоєнні роки. Останній раз дорогу капітально ремонтували у 50-ті - 70-ті роки, з того часу проїзний стан траси підтримували лише рахунком експлуатаційного утримання.

У рамках програми Володимира Зеленського автошлях планують капітально відновити по всій протяжності у межах Запорізької області (194,1 км) до кінця наступного року.

"В результаті капітального ремонту будуть поліпшені транспортно-експлуатаційні показники дороги відповідно до сучасних навантажень, що покращить умови руху дорожніх транспортних засобів, знизиться собівартість перевезень вантажів та пасажирів і час перебування їх у дорозі, буде підвищена безпека та зручність руху", - зазначають у Службі автомобільних доріг Запорізької області.

Нагадаємо, у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за підсумками 2019-2021 років планують оновити 13 тис. км доріг по всій Україні. А в планах до кінця 2024 року – зробити 24 тис. км.