"Велике будівництво" Зеленського допомогло вивести за межі Дніпра до 20 тис авто за добу

Відкриття Південного обходу Дніпра допомогло розвантажити місто від транзитного транспорту. Нова траса І категорії, протяжністю 7 км, має 4 смуги руху та здатна пропускати до 20 тис. автомобілів на добу.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Південна об'їзна, яку побудували в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", стала першою у Дніпрі. Для безпеки руху по всій її протяжності нанесли світловідбивну розмітку, а по центру встановили колесовідбійник.

“Південного обходу дніпряни чекали давно. Наразі першою об'їзною через обласний центр вже користуються і водії транзитного транспорту, і місцеві”, – зазначив голова обласної адміністрації Валентин Резніченко.

Об'їзна з'єднала Запорізьку трасу із Південним мостом. На перетині з вулицею Аеропортівською звели зручну дворівневу розв'язку. Вона розділила потоки транзиту та місцевого транспорту. А поблизу вулиці Мільмана збудували пішохідний перехід та зручні тротуари з під'їздами до місцевих гаражів.

“Нова об'їзна значно розвантажила Дніпро від автомобілів, що рухаються Південним мостом у напрямку Запоріжжя. Насамперед – вулиці Яснополянську та Космічну. Фури більше не псують там дорожнє покриття", – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Зараз у Дніпрі за програмою "Велике будівництво" триває будівництво Північного обходу.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що за два роки ініційованої ним програми "Велике будівництво" в Україні загалом було відновлено близько 14 тисяч кілометрів доріг.