RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Україна розраховує прийняти Євробаскет-2025: за програмою Зеленського сучасні арени збудують у Києві та Львові

Цього року в Києві та Львові розпочнеться зведення мультифункціональних спортивних арен, які зможуть прийняти матчі чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025). Спортивні об’єкти побудують у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час зустрічі з представниками Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа).

"Володимир Зеленський постійно контролює ці питання, терміни спорудження об’єктів. Крім того, для реалізації цих проєктів у нас є прекрасна взаємодія центральної та місцевої влади", – зазначив заступник керівника ОП.

У Києві це буде багатофункціональна спортивна арена на 15 тис. 880 глядачів на лівому березі Дніпра, біля Міжнародного виставкового центру. ЇЇ планують ввести в експлуатацію у грудні 2024 року, а поблизу створити велику паркову зону.

У Львові проєкт передбачає створення багатофункціональної арени на 10 тис. глядацьких місць. Майданчик зможе приймати ігри групового етапу турніру, він має бути готовим не пізніше листопада 2024 року.

Паралельно ще в кількох містах України зводять багатофункціональні комплекси, розраховані на меншу кількість глядачів.

Під час зустрічі генеральний директор FIBA Europe Properties Моніка Пухнер відзначила важливість того, що в Україні триває масштабний розвиток спортивної інфраструктури, і це відбувається не лише заради Євробаскету.

Керівник відділу змагань ФІБА Європа Любомир Мандич зі свого боку наголосив, що для них дуже важливо спостерігати таку потужну підтримку заявки на проведення Євробаскету на рівні керівництва Української держави та побачити чіткі конкретні плани.

Остаточне рішення щодо країни, яка отримає право на проведення Євробаскет-2025, буде прйинято 29 березня у Мюнхені.

Нагадаємо, у вересні минулого року президент Володимир Зеленський зустрівся з головою ФІБА Європа Тургаєм Демірелем і ознайомив його з планами розвитку спортивної інфраструктури за програмою "Велике будівництво".