3D-принтер і лазерні станки: "Велике будівництво" вперше за 40 років осучаснює ліцей на Дніпропетровщині

У Божедарівці, що на Дніпропетровщині, розпочали реконструкцію Божедарівського опорного ліцею.

Як повідомляє Дніпропетровська ОДА, модернізацію закладу для понад 400 дітей проводять вперше за 40 років у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Приводимо до сучасних стандартів Божедарівський опорний ліцей. Там у розпалі – внутрішнє оздоблення", – зазначив очільник обласної адміністрації Валентин Резніченко.

Після ремонту ліцей перетвориться на сучасний безбар’єрний освітній простір з охайними кабінетами та новим обладнанням. Для цього зроблять і ґанки з пандусами, і ліфт, а в кабінетах приберуть всі пороги.

Наразі ремонтники готують до фарбування стін. А на склад уже завезли нове обладнання для кабінетів та їдальні. Зокрема, заклад отримав новий 3D-принтер і лазерні станки.

"У кожному класі зробимо кольоровою стіну біля дошки. У тон підберемо і двері. Таке різнобарв’я тішитиме око дітей і надихатиме їх на навчання", – зазначив представник підрядної організації Владислав Лакізо.

Паралельно фахівці приводять до ладу спортивну залу та осучаснюють одноповерхівку поруч з ліцеєм. Там облаштовують житло для вчителів та кімнати дитячих гуртків.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" по всій Україні побудували 200 нових шкіл.