RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Велике будівництво" завершує ремонтувати "Золоту підкову Карпат"

У першому півріччі 2022 року дорожники в Івано-Франківській області планують завершити ремонт дороги Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський, відомої як "Золота підкова Карпат".

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Івано-Франківській області.

"Ми фактично завершуємо ремонт дороги Р-24 Татарів – Кам'янець-Подільський. Це 177 км дороги, яка проходить по Івано-Франківській області з нульового кілометра у Татарові і далі нашим високогір'ям через Ворохту, Кривопілля, Верховину, Косів, Коломию і далі на "Придністров'я", через Городенку на Тернопільщину", — розповідає начальник обласної Служби автомобільних доріг Василь Буджак.

Роботи на трасі, яка оновлюється у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", тривають вже кілька років через те, що вона проходить високогірними районами зі складними рельєфом та геологією. Тому доводилося реалізувати проєкти та технічні рішення для інженерного захисту гірських ділянок від небезпечних геологічних процесів. Зокрема, це й систематичний нагляд на дорогах у складних умовах (зсувні та зсувонебезпечні ділянки, притискні ділянки гірських річок і селеві потоки).

Але саме гірська місцевість додає дорозі туристичної привабливості. Траса проходить і через Дністровський регіональний ландшафтний парк, що є важливим для розвитку туристичної галузі та економіки Івано-Франківщини загалом.

Наразі дорожникам, за словами Буджака, фактично залишилося зробити 6 км поблизу Коломиї, декілька кілометрів на Косівщині, укласти верхній шар покриття на відрізку від Городенки до села Семаківці.

Минулого року на трасі оновлювали окремі ділянки у Надвірнянському, Верховинському та Коломийському районах Івано-Франківщини.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента та координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко анонсував плани до 2024 року оновити 24 тисячі кілометрів доріг в Україні.