RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Готують створення центру впливу: у Полтаві низка "слуг народу" підривають фракцію на користь "За майбутнє"

Скандальна ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна стала для представників "За майбутнє" у Полтаві, і зокрема, Юрія Шаповалова, чудовим шансом на перехоплення влади у регіоні.

Про це пише "Апостроф".

Центральне керівництво "СН" після скандалу вжило заходів щодо Трухіна, але в Полтавській області "слуги", що орієнтуються на Шаповалова, продовжили розгойдувати ситуацію, що стало бити за рейтингами "СН" та президента.

"Використовуючи ситуацію з Трухіним, "фронда Шаповалова" отримувала шанс на посилення своїх позицій у Полтавській області. Але ці шанси нічого б не коштували, якби заодно з Трухіним вони не зажадали покарати і голову фракції "СН", що їхав з ним, у Полтавській облраді Фахраддіна Мухтарова", - зазначається у матеріалі.

Мухтаров стверджує, що наприкінці 2021 року повідомив колегам по фракції про намір залишити посаду за станом здоров'я, про що писав у Facebook, і таким чином гучна вимога про відставку від колег виглядає як свідома провокація. Обласні депутати від "СН", що підписалися під заявою, мали непрості особисті стосунки з головою фракції - Олександра Смирнова було відсторонено від керівництва фракцією і виключено з неї в липні 2021, його місце зайняв Мухтаров; Олександр Руденко був виключений із фракції з подачі Мухтарова.

Як йдеться у матеріалі, якщо "приватівці" Шаповалова отримають серйозний вплив в області - вони можуть переформатувати під "За майбутнє" коаліцію в облраді, але фракцію у статусі віро очолила Людмила Мірошниченко, яка не належить до їхньої групи.

Тому після її призначення, група депутатів-"слуг" Полтавської облради поширила заяву, в якій назвала призначення Мірошниченка незаконною, оскільки частина депутатів нібито не поінформували про засідання фракції, і зажадали "негайно призначити нове засідання фракції. Завчасно оголосити про дату, час та місце його проведення, як це належить відповідно до законодавства. І обрати нового керівника фракції після чесного та всебічного обговорення".

Таку позицію висловили саме представники "групи Шаповалова", а депутатка Юлія Цибульська навіть погрожувала перспективою відкликати Мірошниченка у судовому порядку.

Наразі протистояння всередині полтавських слуг та нової брилі голови фракції "Слуги народу" в облраді притихло через загрозу російського вторгнення. Але певна група продовжить "качати ситуацію" з метою отримання контролю над фракцією та облорганізацією.

"Якщо їм це вдасться, то з великою мірою ймовірності можна припустити, що наступним ходом "приватівської" частини "СН" та "За майбутнього" на Полтавщині буде боротьба за місце голови облради. І створення повноцінного центру впливу", - підсумовує автор матеріалу.