RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ОП перекуповує депутатів ОПЗЖ у Харківській облраді під вирішення своїх завдань - блогер

У зв'язку з нестачею підтримки "слуг народу" у голосуваннях за важливі для влади питання, Офіс президента шукає підтримку серед представників ОПЗЖ, фактично "підмінаючи" їх під себе.

Про це повідомив блогер та політичний експерт Олександр Зубченко.

"Банкова підмінає під себе фракцію ОПЗЖ у Харківській облраді під голосування зі своїх питань. Депутатів просто перекуповують, оскільки голосів "Слуги народу" за важливі для Офісу президента питання не вистачає. "Драйверами процесу" є перші особи регіональні представники вертикалі влади – голова ОДА Олег Синегубов та голова облради Тетяна Єгорова-Луценко. Їм надійшло завдання - провести два рішення: №2 (порядковий номер у порядку денному) "Про затвердження Програми територіальної оборони Харківської області на 2022 рік" та № 6 "Про звернення Харківської обласної ради до мешканців області щодо поточної ситуації безпеки, готовності влади до реагування та необхідності зберігати спокій", - наголосив Зубченко.

Він підкреслив, що ініціативу Банкової спочатку негативно сприйняли обласні депутати ОПЗЖ, але потім частина з них змінила думку.

"Напевно, немає потреби розжовувати, навіщо саме Офісу президента так важливо лобіювати ці питання. Політична позиція ОПЗЖ має на увазі зовсім інше ставлення до "установок Зеленського". Тому спочатку представники "Платформи", наскільки мені відомо, не мали наміру підтримувати "бажання" офісу. Але потім "щось пішло не так". Вищезгадані товариші зуміли "мотивувати" частину опозиційних депутатів. Наскільки мені відомо, "мотивовані" опозиціонери входять до сфери впливу Ігоря Райніна та Дмитра Шенцева. Саме вони й дали необхідні голоси за проекти Банкової, які були прийняті. 78 голосів за перший та 64 за другий", - розповів політолог.

За його словами, це не поодинокий випадок, а стратегія дій представників ОП у Харківській області.

"Вони й надалі продовжать "вербувати" та підкуповувати представників ОПЗЖ. Найгірше, що ті, в принципі, не проти зручно влаштуватися під Банковою. Навіщо надриватися? Можна отримати гроші та преференції для бізнесу нічим не ризикуючи", - наголосив Олександр Зубченко.