RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Харкові буде переосмислена та перезапущена життєдіяльність міста - Кубраков

Українські міста та селища, а також вся інфраструктура мають бути відбудовані, а проєктування нових будинків відбуватиметься з урахуванням нових реалій. Життєдіяльність Харкова буде переосмислена та перезапущена.

Про це під час візиту до Харківщини заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами Кубракова, на перших зустрічах наразі обговорюється автомобільне та залізничне сполучення, відновлення сталої логістики для бізнесу та відбудова зруйнованого житла.

"Маємо завдання від Президента України будувати нову інфраструктуру, відновлювати міста та селища — тому вже працюємо у цьому напрямі. Пам’ятаю, що більше як місяць назад я був у Харкові і обіцяв харків’янам та меру міста Ігору Терехову побудувати нову розв’язку в місті. Ми її обов’язково зробимо", – зазначив міністр.

Кубраков також заявив, що відбудова нових об’єктів має відбуватись з урахуванням набутого досвіду бойових дій – ці будинки мають бути більш захищеними та енергоефективними.

"Досвід війни підтверджує, що проєктування нових будинків має відбуватися вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять у Ізраїлі), з використанням енергоощадних технологій. Зокрема про це були і є проєкти "Велике будівництво" та "Енергетична Незалежність" — про продумані рішення для розбудови сучасної захищеної України", – розповів він.

Торкаючись теми підтримки бізнесу, очільник Мінінфраструктури запевнив, що на рівні держави розроблюються усі необхідні варіанти компенсації, зниження податкового та бюрократичного навантаження для підприємців.

"Уже маємо і позитивні прецеденти — з наступного тижня запускаються у роботу великі металургійні заводи. З кожним днем, тижнем таких підприємств ставатиме більше", – підкреслив Кубраков.

За останніми даними, у Харкові наразі зруйновано майже 1300 житлових багатоповерхових будинків, 70 шкіл, 54 садочки, 16 лікарень. Аналогічного масштабу руйнувань зазнали й інші міста у зоні бойових дій. Проте зараз налагоджена системна логістика для отримання харківʼянами гуманітарної допомоги.