RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Спроба збити обраного мера і покінчити із самоврядуванням: економіст пояснив мотив атаки на Кличка

За атакою на мера Києва Віталія Кличка стоїть намагання влади зняти його з посади, замінивши на "ляльку-намісника", і ліквідувати місцеве самоврядування.

Про це заявив відомий економіст, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи та громадський діяч Валерій Пекар.

"Атака на мера Кличка - це спроба збити обраного мера і поставити ляльку-намісника, покінчивши з місцевим самоврядуванням в столиці. Що не виключає категоричної необхідності навести лад з укриттями і рештою проблем", - заявив Пекар.

Він вважає, що за атакою на Кличка стоять вороги України, які використовують кожен шанс, щоб зашкодити країні.

"Вороги України і вороги демократії використають кожен шанс, кожну помилку. Час кожному керівнику прибрати зі свого оточення російських шпигунів, корисних ідіотів, корупціонерів та шахраїв. Громадяни все менше схильні пробачати явну лажу. Не можна на другому році війни робити те саме і сподіватися, що якось воно минеться", - застеріг Валерій Пекар.

24 травня голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що всі укриття під час тривог будуть відчинені. За його словами, зачинені укриття - "це не системна проблема Києва, а точкові питання, на які ми реагуємо і вирішуємо проблему на місцях".

Після загибелі людей через зачинене укриття у Києві президент Володимир Зеленський натякнув на можливе відсторонення Віталія Кличка з посади голови КМДА.