RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

У очільника Закарпаття, якого можуть призначити в ОП, є зв'язки з пропутінською владою Угорщини - експерт

Очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита має тісні зв'язки з пропутінською Угорщиною та фігурує у низці корупційних схем на митниці, що є перепоною для його можливого призначення заступником керівника Офісу президента.

Про це пише політолог Олексій Курпас, аналізуючи можливе призначення Віктора Микити.

"Чи нормально, коли на важливій посаді в ОП під час війни працюватиме людина, яка фактично залежна від пропутінської Угорщини? Відповідь очевидна - ні", - наголошує Олексій Курпас.

Він додає, що за інформацією ЗМІ, члени родини Микити отримали угорські паспорти - дружина Вікторія, донька Анастасія, брат дружини Олександр Бенедик та колишня дружина Людмила. Сам Микита має орден від міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, який періодично видає антиукраїнські заяви.

"Цей фанат путіна публічно похвалив голову Закарпатської ОВА за роботу з місцевими угорцями. Більше того, в Угорщині активно розвивається бізнес (складські приміщення), яким, за даними ЗМІ, формально володіють підставні особи, але реально – Микита та відомий контрабандист, на якого накладені санкції РНБО, Валерій Пересоляк", - заявляє Курпас.

Експерт пригадав Микиті скандальну заяву за тиждень до повномасштабного вторгнення РФ - на святкування Дня єдності очільник Закарпаття сказав, що "населення росії - це наші брати".

"Виникає питання – чи треба на Банковій людина з таким негативним шлейфом? Бо навряд чи громадяни росії, контрабандисти та угорське лобі з близького оточення Микити допоможуть йому приймати правильні проукраїнські рішення на посаді заступника керівника Офісу... Чи й досі він вважає росіян нашими братами?", - зазначає Курпас.

"Радником Микити є такий собі Павло Ігорович Котик, який має російський паспорт та російський індивідуальний податковий номер… До повномасштабного вторгнення пан Котик не приховував своїх зв'язків з рф: публікував фото на червоній площі, а з днем народження його у соцмережах вітали співробітники групи компаній "Русская охрана", - додає Курпас.

Микита при цьому відзначився активною "боротьбою" із контрабандними схемами на митниці: "Серед колег отримав прізвисько "Микита – буси". І мова тут не про прикраси, а про мікроавтобуси, з яких щоденно збирали кеш… ЗМІ писали, що Микита займався також контрабандою цигарок до ЄС та ввозом в Україну сірої техніки "Apple", - зазначає політолог, додаючи, що раніше Микиту називали "смотрящім" за усією Закарпатською митницею.

Раніше народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита стане заступником голови Офісу президента.