Розвідка розсекретила нових офіцерів РФ серед бойовиків на Донбасі

Головне управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) України встановило, що на посаді командира мотострілецького батальйону 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ" перебуває підполковник збройних сил (ЗС) РФ Максимов Олександр Валерійович.

Про це повідомляється на офіційному сайті ГУР МО України.

За даними розвідки, Максимов був відряджений у березні 2015 року з посади командира 3 мотострілкового батальйону 102 військової бази (військова частина пп 04436, Гюмрі, Вірменія) Південного військового округу (ВО) ЗС РФ.

Крім того, розвідка встановила, що в кінці 2014 року підполковник Максимов намагався у судовому порядку оскаржити рішення командира 102 військової бази полковника ЗС РФ Андрія Юрійовича Рузинського про накладення на нього дисциплінарного стягнення, але під тиском командування змушений відкликати судовий позов. Участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Донбасу дозволяє Максимову розраховувати на остаточне зняття стягнень та продовження військової кар'єри.

Підкреслюється, що колишній командир 102 військової бази (Гюмрі) полковник Рузинський наразі командує 2 окремою мотострілковою бригадою (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЦТВ Південного У ЗС РФ.

Фото полковника Рузинського

Також, згідно з інформацією розвідки, з урахуванням очікування планової заміни (травень цього року) для отримання пільг при обчисленні вислуги років, просування по службі та зростання у військовому званні у Збройних силах Росії, офіцери 1 АК (Донецьк) ЗС РФ намагаються "вирішувати питання" щодо формального призначення на вищі посади, в тому числі шляхом підкупу посадових осіб.

Крім того, розвідка встановила, що напередодні травневих свят за виручені кошти від продажу на металобрухт обладнання оптової бази "Рондо" (Горлівка, вул. Першотравнева, 50) і "Шахти 2-біс" колишнього Микитівського ртутного комбінату підполковник Максимов намагається отримати призначення на посаду заступника командира 3 окремої мотострілкової бригади і заручився підтримкою командира бригади генерал-майора Ігоря Тимофєєва, який підписав відповідне клопотання.

Фото генерал-майора Тимофєєва

Раніше ГУР МО України зазначало, що серед російських військовослужбовців на Донбасі зростає кількість бажаючих повернутися назад до Росії. Так, 7 травня рапорти з проханням повернути їх до РФ написали троє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка розповіла, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися вчинити самосуд над своїм офіцером через неякісні патрони.