RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Криму з'явився новий пам'ятник воїну Путіна з котом: в мережі сміються

У аннексированному Росією Сімферополі з'явився новий пам'ятник російському окупантові з котом.

Про це пише білоруський журналіст Вадим Довнар на своїй сторінці в Facebook, публікуючи відповідне фото.

"Зелені чоловічки" не можуть без брехні. Як вам новий пам'ятник російським окупантам у Сімферополі? Ще більш брехливий, як мені здається, ніж попередні. Попередній "зелений чоловічок", той, що поставлений в Бахчисараї, хоча і був з непропорційною головою, тримав в дивній позі кота, але все ж мав деяке відношення до прототипу. Є відома фотографія, де хлопчик простягає солдату кота, а боєць приймає його. Правда, при установці композиції вирішили заощадити, немає ніякого хлопчика поруч з істуканом. Але сама ситуація, повторимося, була", — пише журналіст.

Фото з Facebook Вадима Довнара

"Ввічливому" в Сімферополі пощастило більше. У нього і кіт, якого, очевидно, безпеки заради автори вирішили поставити на землю. І дівчинка, протягивающая збройному іноземцю квіти, мимоволі нагадуючи кінохроніку середини минулого століття. Ось, правда, скільки не шукав, не знайшов на численних фотографіях лютого-березня 2014-го в реальності нічого схожого. Мало-мальськи на таку композицію автора могла надихнути ситуація, коли величезні гвоздики оберемком закидають у кузов вантажівки здорові мужики... (Не самооборонівці, не?) Але це вже дуже розвинену фантазію треба мати", — зазначає Довнар.

"Куди простіше було "зняти" балаклави з образів, хоча майже всі "прототипи" обличчя ховали. Реальні "ввічливі зелені" запам'яталися з автоматами напоготові, на грудях? Не біда — після творчого осмислення агресори постають розслабленими, "стволи" за спиною. Просто няши", — зауважує білорус.

"Упевнений, що після офіційного відкриття пам'ятника буде багато туристів, охочих побачити це диво скульптурної творчості. А оскільки у місцевих "грошей немає", але вони тримаються, слід за це гроші брати. Само собою, сервіс якой-ніякой в районі створити, кафе, сувеніри і т. д. Дана ініціатива в такому разі, не сумніваюся, буде підхоплена і містами, селами, де не ступала нога "чоловічків". Але яке це має значення взагалі, коли створюється міф? Новим пам'ятникам — бути!" — пише Довнар.

"Дарую ідею нового архітектурного комплексу: широко усміхнені "зелені чоловічки" з численними відзнаками "Великої Росії", з величезними прапорами "піднялася з колін". Цілі групи кримчан будуть усеивать їх шлях трояндами. І найщасливіша кримськотатарська сім'я на передньому плані. Вчіться брехати з розмахом, якщо вже правда — це не про вас", — саркастично зазначає журналіст.

"Дивний хвіст на касці окупанта в Сімферополі я помітив, звичайно. Але тут вже, як мовиться, гусари, мовчати!" — додає Довнар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явився забавний фотокомикс, який висміює пам'ятник "Ввічливі люди", який був відкритий до другої річниці анексії Криму в окупованому Бахчисараї.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Крым
Теги: