RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Волині розгорається скандал навколо священика УПЦ МП через прапор України

У селі Піддубці Волинської області настоятель Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) назвав прапор України ганчіркою і написав заяву в поліцію на сільського голову, коли той підняв стяг на відкритті пам'ятної стели людям, які загинули від рук енкаведистів в 1941 році.

Про це повідомляє "Волинь Post".

"Очевидно, для служителів Московського патріархату в Піддубцях, жовто-блакитна символіка настільки чужа і потворна, що вони називають її ганчіркою. Цікаво, чому попи Московського патріархату не усвідомлюють навіть те, що самі діють незаконно, і повинні нести кримінальну відповідальність за таку образу нашого національної гідності. Також до абсурду дивує реакція правоохоронця, який прийняв заяву та змусив сільського голову писати пояснювальну, чому той дозволив собі підняти рідний прапор в честь розстріляних патріотів", - розповів активіст і учасник АТО Олександр Серватович.

"Адже відомо, що поліцейський має на власний розсуд приймати заяви, тобто, лише в тому випадку, коли бачить у зверненні справді описаний злочин. Чому ж тоді для районних правоохоронних органів підняття українського прапору здалося протиправним? Чому вони не звернули увагу на те, що батюшка зовсім не усвідомлює, що Україна вже давно вільна та незалежна", - дивується Серватович.

Як повідомляв "Апостроф", влітку минулого року в Лисичанську під час проведення панахиди по бійцям АТО виник скандал на релігійному грунті: жителі міста звинуватили священиків УПЦ МП в пособництві бойовикам.