RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

​Війна на Донбасі: журналіст опублікував лист про реалії життя в окупованому Алчевську

Відомий український журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці в Facebook опублікував лист одного з жителів окупованого Алчевська, в якому розповідається про реалії життя на території самопроголошеної ЛНР.

«Ось це обов'язково прочитайте. Чесний об'єктивний лист з окупованого Алчевська. Здається проект ЛНР виходить на фінішну пряму. Квазіреспубліку і захоплювати не треба. Сама скоро здохне», - написав Бочкала.

"В українських ЗМІ повідомили, що в Алчевську та Стаханові були стихійні мітинги, з приводу мародерства і свавілля місцевих захисників, це не зовсім так. Народ дійсно протестує і лає владу і ополчення, але в соцмережах, а не на вулиці. Так близько тижня тому, в місті замість води раз в 3 дні, зробили воду, через день, але за умови, що за неї почнуть платити. Вода дійсно пішла, через день, але вона нагадувала, що завгодно, чай, кока-колу, нафту - але не воду і митися в ній було страшно. У підсумку народ за неї прогнозовано не заплатив, заодно вилаяв місцеву владу.

Також працівники коксохіму, дачі яких знаходяться в районі полігону ополченців, попросили місцеву владу втихомирити ополченців, які посилено проводять навчання, заодно забігаючи в пошуках цінного на сусідні дачі.

Ще в ЛНР і у нас в тому числі почали видавати російські дипломи, які, на подив, не перебувають у російських базах, що викликає сильне невдоволення студентів, які зрозуміли, що їх розвели.

Для того щоб хоч якось відволікти народ, місцевим народним мером, була урочисто представлена поштова марка, присвячена Алчевську, яку можна прикріпити до листа, і посилати його по території ЛНР, тому що більше воно нікуди не піде. Потім було головне свято нашого міста, День Металургів, зі зрозумілих причин ні особливих урочистостей, ні салюту, ні знаменитих артистів не було, були місцеві зірки, які поспівали, потанцювали, а вночі п'яні ополченці, чи то посварилися, чи то заради веселощів і свята, влаштували розбірки, і в підсумку командир 2 батальона 4 бригади "Граніт" випустив автоматну чергу, важко поранивши одного з "захисників".

Ну і наостанок, близько тижня тому, проїхавши Україну, і в'їхавши на блокпост ДНР в Оленівці, зник житель нашого міста, і трохи пізніше знайшли його тіло. "Міліція ДНР" оперативно затримала винного, виявилося, що це був свій же "ополченець", який попросив водія його підвезти, а потім вбив заради машини. Влада ДНР обіцяла його суворо покарати, але вбитому і його родичам від цього не легше", - написав мешканець Алчевська.

Як повідомляв "Апостроф", старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк висловив думку, що конфлікт на Донбасі може надовго перейти в "заморожену фазу".