У мережі обурилися вироку відомому харківському сепаратисту

Користувачі соціальних мереж скаржаться, що вирок блогеру з Харкова Андрію Бородавці, якого суд визнав винним у посяганні на територіальну недоторканність України, - занадто м'який.

Про це написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на своїй сторінці в Facebook.

"Чи не занадто м'який вирок?" — задається питанням Тука.

Його пост знайшов підтримку в мережі.

"Це не вирок, а якесь знущання, а в цей час наших солдатів і добровольців саджають на реальні строки", "Теж здивувалася", "Може, угода?", "Умовний завжди може перейти в реальний", — коментують спантеличеного Туку користувачі Facebook.

Нагадаємо, Дзержинський районний суд Харкова визнав 53-річного харків'янина винним у сепаратизмі і публічних закликах до нього. У прес-службі прокуратури Харківської області повідомили, що Бородавка активно спiвпрацював зі слідством, це призвело до укладення з прокурором угоди про визнання провини. Бородавку засудили на три роки позбавлення воли, але дали йому випробувальний строк - два роки.

Два роки тому Бородавка був активним прихильником Антимайдану і висвітлював проросійські акції в Харкові. Його оголосили в розшук, сепаратист переховувався в Росії. Пізніше з'явилася інформацію, що Бородавку видворять з Російської Федерації за те, що він порушив міграційне законодавство. 3 липня в аеропорті Бориспіль Бородавку затримали, йому повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомляв "Апостроф",1 серпня в СБУ поінформували, що затримали чоловіка, який агітував за якусь "Київську народну республіку". Ця заява викликала у путінців напад сарказму.