RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Донецьку дали несподіваний підсумок опитування жителів щодо ДНР

Російські журналісти опублікували закрите соціологічне дослідження так званої ДНР, де зазначається, що прихильників "республіки" на Донбасі налічується 20%, рейтинг схвалення ватажка ДНР Олександра Захарченко становить 36%, а гуманітарної допомоги потребують 54% респондентів.

Про це повідомляє видання Газета.ru.

Також у дослідженні йдеться про зниження криміногенної обстановки в ДНР і поступове зростання рейтингів так званої влади "республіки". Дане соцдослідження, як пишуть журналісти, проводилося незалежними соціологами на замовлення асоціації "Підприємці ДНР". Соціологи опитали 1600 жителів Донецька, Макіївки, Горлівки та Єнакієве.

Підкреслюється, що число прихильників ДНР зростає мінімальними темпами — з 15% в січні 2015 року до 20% у червні 2016 року. Трохи меншими темпами зростає число проукраїнського населення — з 13% до 15% в цей період.

Серед позитивних аспектів ДНР жителі окупованих територій Донбасу називають низькі тарифи ЖКГ і те, що "у нас немає бандерів". Однак, за словами більшості респондентів, "більше в ДНР немає нічого позитивного".

Також соціологи заміряли рівень довіри населення до так званих представникам органів влади ДНР. Ватажкові ДНР довіряють 22%, за п'ять місяців даний показник виріс на 4%. Бойовикам довіряють 18%, так званої МДБ — 17%, "місцевої влади" — 12%, "народної ради" — 3%, "МВС" — 2%, "ради міністрів" — 1%, а нікому не довіряють 68% респондентів.

Рівень позитивної оцінки діяльності ватажка ДНР Олександра Захарченко за останні п'ять місяців не змінився і залишається на рівні 25%. Максимальна підтримка ватажка ДНР була в липні 2015 року (36%). Також не змінився за п'ять місяців та його антирейтинг — 34%, однак з початку минулого року він значно скоротився.

Крім цього, російські журналісти підкреслюють, що подібні опитування роблять і лояльні до ДНР інститути, але їхні рейтинги схвалення так званих влади "республіки" набагато вище. Приміром, згідно з даними інститутів, рейтинг Захарченко в липні 2015 року зросла з 77% до 81%.

Як повідомляв "Апостроф.Економіка", стало відомо, скільки податків заплатили в український бюджет підприємства, зареєстровані на окупованих територіях Донбасу.