Донецький журналіст показав свавілля бойовиків і олігархів на Донбасі: опубліковано фото

В Амвросіївці Донецької області сепаратисти порізали на металобрухт канатну дорогу заводу «Промцемент».

Про це у своєму блозі повідомив донецький журналіст Денис Казанський.

Він нагадав, що до війни підприємство належало зятю депутата від Партії регіонів Юхима Звягільського – Володимиру Вечерко. Тепер воно знаходиться на окупованій території під контролем місцевого комуніста Олександра Якубовського.

"У 2014 році підприємство було захоплене «визволителями» і тепер ріжеться на металобрухт. Канатна дорога обрушилася після того, як було зрізано і вивезено частину металоконструкцій. Раніше по цій канатній дорозі на завод доставляли мергель з кар'єра. Було виробництво — тепер купа металобрухту. У найближчі дні все це вивезуть. ДНР — все тільки починається", - написав Казанський.

За його даними, в деяких цехах ще йде виробництво цементу, а частина активів знищена і здана в металобрухт.

"Найбільш шикарне, що металобрухт возять і здають на «Єнакіївський металургійний завод», який належить «Метінвесту». Тобто, з одного боку Ахметов роздає гуманітарку і нібито займається благодійністю, а з іншого заробляє на утилізації донецьких заводів. Геніально придумано. Амвросіївський завод перетворюється в продуктові набори, а люди не тільки не обурені, але ще й дякують «благодійнику». Ось це я розумію, врятували Донбас від бандерівців. Нарешті не треба годувати Львів", - іронічно сказав Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок самопроголошеної ДНР зізнався, що пенсії і зарплати на Донбасі платить Росія.