Передача прапора захисників Донецького аеропорту митрополиту УПЦ МП обурила бійців АТО

Представники бійців АТО ("кіборги") напередодні різдвяних свят подарували прапор захисників Донецького аеропорту митрополиту Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрію, чим викликали обурення волонтерів і бійців АТО.

Про це пише волонтер Артем Ервин на своїй сторінці в Facebook.

Він опублікував знімки, на яких радник голови СБУ Юрій Тандем і колишній командир взводу 90-го батальйону 81-ї бригади дарують прапор "Кіборгів" 90-го батальйону митрополиту Онуфрію УПЦ Московського патріархату.

Волонтер назвав це "ганьбою і зрадою", вказавши на те, що Московський патріархат "допомагає цю війну розпалювати і відправляє "найманців" і "відпускників" на Донбас вбивати наших хлопців!"

Також він навів думку бійців 90-го батальйону про передачу прапора. "Жоден з нас не підтримує цих дій і, м'яко кажучи, в шоці від цього", "Чому він за нас передає прапор тим хто підтримує війну з Україною?" — обурюються вони.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні при сприянні митрополита Онуфрія з полону бойовиків звільнили бійця АТО, захисника донецького аеропорту Тараса Колодія.