Індекс страхів: чого боїться населення Росії

Населення Росії найбільше побоюється загроз, пов'язаних з міжнародними конфліктами і військовими діями, а також зростання цін. Про це свідчать результати дослідження Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Найбільші показники в індексі страхів росіян стосуються міжнародного конфлікту (14 пунктів) і подорожчання товарів (10 пунктів).

У той же час, в порівнянні з даними січня 2016 року обидва показники знизилися: індекс страху міжнародного конфлікту на початку минулого року становив 23 пунктів, а рівень побоювань щодо подорожчання продуктів і знецінення заощаджень - 19 пунктів.

Керівник дослідницьких проектів ВЦВГД Михайло Мамонов серед причин зниження побоювань російського суспільства назвав стабільність на валютному ринку і заяви керівництва країни про те, що Росія прагне до миру.

Показники інших побоювань росіян отримали негативні значення: заворушення і конфлікти всередині країни на політичному, національному чи релігійному ґрунті (мінус 7 пунктів), проблеми зі здоров'ям (мінус 8 пунктів). Найменш популярним побоюванням стали конфлікти у родині (мінус 50 пунктів).

Нагадаємо, згідно з дослідженням "Левада-Центру", 52% населення РФ вважають, що Росії загрожують численні зовнішні і внутрішні вороги.