RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Витівка без сенсу: військовий експерт пояснив загострення на Донбасі

У зоні антитерористичної операції на Донбасі загострення, в результаті якого гинуть українські військові, але це виглядає нелогічно з точки зору бойовиків.

Таку думку "Апострофу" висловив військовий експерт Юрій Карін.

"Загострення в Авдіївці триває. Там знаходиться місія ОБСЄ, яка не тільки фіксує те, що відбувається, а й інформує про це керівництво країни, учасників "нормандського формату". З боку проросійських бойовиків вогневі провокації виглядали б логічніше, якби не фіксувалися ОБСЄ. Тоді вони б змогли звинуватити в обстрілі українську армію. а так бойовики дали Петру Порошенко, який сьогодні зустрівся з Ангелою Меркель, а в середині лютого поїде до Вашингтона, додатковий козир ", - зазначає Карін.

За його словами, єдиний мотив бойовиків - це домогтися того, щоб про них говорили.

"Бажання російської сторони роздути полум'я "донецького пожежі" продиктовано наміром знову опинитися в центрі світової уваги, щоб торгуватися і гнути свою лінію. Ніякого смислового навантаження за цією" витівкою "окупаційних служб, за винятком спроби потрапити на передові газет, в топ новин, більше не бачу ", - вважає він.

Карін підкреслює, що донбаська кампанія стала тягарем для президента РФ Володимира Путіна.

"Російська сторона намагається прищепити майбутню політику нової адміністрації Білого дому по відношенню до неї. Якщо демократи і республіканські "яструби" безпосередньо називають Путіна військовим злочинцем, то Трамп і його оточення поки що соромиться застосовувати такі терміни. Це і дає Путіну надію вийти на якісь то торги і досягати потрібного йому результату. У будь-якому випадку, і донбаська, і сирійська кампанії стають для нього тягарем", - підсумував експерт.

Більше про те, що відбувається в Авдіївці та до чого це призведе, читайте на сайті "Апострофа".