На Черкащині бойовику "ДНР" виділили землю як бійцю АТО

У Черкаській області, у селі Матусів Шполянського району військовий-зрадник Сергій Добренко, який обіймає посаду "керівника апарату Ради оборони "ДНР", отримав у селі земельну ділянку площею 2 га як учасник АТО. Про це пише місцеве видання "Прочерк".

Як розповіли односельчани, Сергій Добренко народився в цьому селі, але потім жив у Донецьку. Він був офіцером ЗСУ, але коли почалась війна – перейшов на бік "ДНР".

Однак, родичі зрадника, які досі проживають у селі, подали документи на отримання землі, і сільська рада виділила йому 2 га землі, як учаснику АТО.

Видання також оприлюднило "документ" про призначення Добренко "керівником апарату Ради оборони "ДНР".

При цьому сільський голова Матусова Василь Колісник заявив, що йому відома ця ситуація, але землю виділяли ще до того, як він став сільським головою.

Знає про цю ситуацію і головний військовий комісар області Євген Курбет. Він повідомив, що чоловік був офіцером ЗСУ, проходив службу у місті Донецьк, а потім демобілізувався і переїхав в так звану ДНР. За деталями комісар порадив звертатися до СБУ, яке займається розслідуванням.

У прокуратурі Черкаської області повідомили, що вже затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно Добренко за фактом участі в діяльності терористичної організації "Донецька народна Республіка". Колишнього військового оголошено у всеукраїнський розшук та надано судом дозвіл на його затримання.