RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Наші: журналіст торкнув історією, як ЗСУ зустрічали біля кордону з Кримом

Журналіст Юрій Бутусов розповів зі слів комбрига ЗСУ історію про те, як українських військових в період, коли був анексований Крим, зустрічали жителі Херсонської області.

Про це Бутусов написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що цю "коротку, але до сліз пробиваючу історію", розказав в Черкасах на церемонії нагородження орденом "Народний Герой України" командир 79-ї десантно-штурмової бригади Валерій Курач.

Комбриг в березні 2014 року отримав наказ виїхати на кордон з Кримом і зупинити просування російських військ в Херсонську область.

Він розповів, як на підході до межі в селі Чаплинка БТР українських військових заглох на центральній площі.

"І от на нас всі дивляться. А адже ми тільки виїхали — ні прапорів українських, ні розпізнавальних знаків, обличчя закриті балаклавами, на броні теж знаків немає, ми тільки 28 лютого їх прийняли. Хто ми — незрозуміло. І ось люди, багато людей напружено дивляться на нас", — цитує Бутусов військового.

Він розповідає, що в цій ситуації комбриг помітив у натовпі свого товариша по службі і підійшов до нього привітатися.

"І тут все на площі зрозуміли - "Наші!". І всі люди на площі встали на коліна, потім почали плакати, обнімати нас. Українська армія прийшла на захист, коли ніхто не очікував. Як же нам дякували і допомагали!" — розповів військовий.

Пост Бутусова зібрав понад 1,5 тисяч лайків і більше 200 перепостів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Юрій Бутусов розповів, як Україна переграла Росію в ситуації з кризою в Авдіївці.