Прокуратура отримала доступ до телефонних розмов пропагандиста Грема Філліпса

Головна військова прокуратура Генпрокуратури України отримала доступ до мобільних телефонних переговорів кремлівського пропагандиста британського походження Грема Філліпса. Про це йдеться у рішенні Печерського райсуду Києва від 15 лютого.

Згідно з рішенням, прокуратура отримала можливість прослухати переговори журналіста Russia Today і телеканалу "Зірка", який активно підтримував проросійських бойовиків, з 1 квітня 2014 року.

Під час перебування в Україні, і зокрема, у зоні проведення АТО, згідно з документом, Філліпс використовував власний мобільний термінал з сім-картами оператора мобільного зв'язку МТС і lifecell. Таким чином він підтримував зв'язок з бойовиками і отримував інструкції про підготовку репортажів про допити їм українських військовополонених.

Як зазначається в рішенні суду, Філліпс з початком подій на Евромайдане і досі активно пропагує і поширює матеріали антиукраїнського характеру, пов'язані з терористичними організаціями.

Серед іншого співпрацював з болевікамі Михайлом Толстих ( "Гіві") і Арсенієм Павловим ("Моторола").

Сам Філліпс вже прокоментував рішення суду в соцмережі.

"Таким чином, суд записи, щоб захопити мої мобільні телефонні записи. Права журналістів в "європейській Україні ", - написав він.

За його словами, якби таке рішення ухвалила Росія, то у ЗМІ виник би ажіотаж. "Я просто додам, що у мене було близько десятка номерів на Донбасі, а не один зареєстрований", - зазначив пропагандист.

Нагадаємо, раніше українське посольство у Великобританії відзначилося забавним троллінгом Грема Філліпса.