RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Тука розповів про багатомільярдний борг Донбасу за електроенергію

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Георгій Тука розповів про заборгованість Донбасу за електроенергію.

Про це Тука повідомив у прямому ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

За словами заступника міністра, заборгованість "Луганського енергетичного об'єднання" перед ДП "Енергоринок" складає 5,2 млрд грн, при цьому приблизно половину цієї суми повинні території, контрольовані бойовиками.

Тука зазначив, що останнім часом підприємства, які споживають електроенергію на контрольованій території, розраховуються 100-відсотково, а підприємства, які споживають електроенергію на неконтрольованої території, не платять зовсім.

Також заступник міністра розповів про ситуацію в Донецькій області. За його словами, заборгованість перед "Енергоринком" становить 5,8 млрд грн, з яких близько 0,5 млрд грн — борги неконтрольованої території. Майже 5,4 млрд грн — це борги підприємств і споживачів, які знаходяться на контрольованій Україною території".

Тука нагадав, що після того, як бойовики захопили українські підприємства, вони припинили розрахунки за спожиту електроенергію.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 25 квітня окупований Луганськ залишився без електропостачання.