Раптова перевірка армії Путіна: Україна привела війська у повну бойову готовність

Україна привела війська, які на даний момент знаходяться на передовій, а також залучені до охорони державного кордону, у стан повної бойової готовності.

Про це повідомив спікер Міністерства оборони Андрій Лисенко, передає УНІАН.

За його словами, українські військові посилили контроль за повітряним простором в районі українсько-російського кордону, у відповідь на заяви міністерства оборони РФ про несподівану перевірку військ поблизу України, а також їхню передислокацію в окупований Крим.

За його словами, дана реакція українського військового відомства є адекватною.

"Ми спостерігаємо уважно за перекиданням військ. Посилено контроль за повітряним простором, контроль на кордонах і всіма можливими засобами ми спостерігаємо за тим, щоб ті вчення не переросли в акт агресії", - підкреслив Лисенко.

Він додав, що Росія своїми несподіваними перевірками своїх збройних сил не залишає спроб залякати Україну і її західних партнерів.

Відзначимо, сьогодні, 5 червня, мотострілкові сполуки, дислоковані в окупованому Криму, Дагестані, Чечні, Південній Осетії, Ростовській області і Краснодарському краї були підняті за тривогою з метою перевірки їхньої бойової готовності.

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео навчань спецназу ФСБ РФ в окупованому Криму.